Fixa ny outfit – av det du har hemma!

Sugen på något nytt såhär i slutet av januari? No worries. Det finns massor av uppdateringar du kan göra som inte kostar pengar.

Byt knappar på två skjortor. Ge din vita skjorta metallic-knapparna från din gamla jeansskjorta, och ge de vita knapparna till flanellskjortan din mamma hade på 90-talet. Nya knappar ger känslan av en helt ny skjorta. Testa!

Stryk pressveck. Nya chinos känns så mycket mer välklädda än chinos från förra säsongen. Varför? Hela, rena och välstrukna. Tvätta dina byxor, klipp av lösa trådar från sömmarna och stryk pressveck. Du kommer garanterat att känna dig än mer välklädd.

Färga om. Handen på hjärtat – hur många par byxor har du i garderoben som du inte använder men ändå inte vill skänka vidare? Testa att färga om dem! Både ljusa och mörka jeans kan må bra av en retouch på färgfronten. Ps! Testa också att bleka dina vita t-shirts! Effektivt mot sega deodorantfläckar (och rödvinsfläckar).

Sandpappra, klipp och rulla upp jeansen för känslan av nya byxor!

Klipp hål på knäna. De byxor som inte håller måttet för en omfärgning kan tas sönder. Testa att sandpappra lite på låren, riva ett hål över ena knäet eller klippa av en decimeter på längden. OBS! Kan vara bra att googla på en bra referensbild innan du tar fram saxen. Det är svårt att göra något ogjort.

Fräscha upp dina kläder! Det är svårt att känna sig fin i noppiga eller dammiga kläder med lösa trådar. Ta ett helhetsgrepp om dina kläder, plocka ut de som behöver en uppfräschning och gå loss med nål och tråd, noppmaskin, sax och klädroller. Glöm inte att putsa skorna för ett bättre helhetsintryck.

Gå loss i din sambos garderob. Har din tjej en snygg mössa som du passar bättre i än henne? Eller älskar din pojkvän stora stickade tröjor som funkar lika bra på dig? Låna! Om du är ihop med en snålis kan du låna när hen inte är hemma. Det man inte vet har man inte ont av. Det är sen gammalt.

Pussla med det du har! Hur många gånger har du sett en outfit som du önskar var din? Testa att pussla ihop något liknande med det du har hemma. Det måste inte vara prick den t-shirten som är med på bilden, helheten kan bli bra ändå.

Kopiera kod och gå vidare