Kom upp i tid – det är faktiskt inte omöjligt

Hösten har många fördelar, men de mörka mornarna är inte en av dem. Ju senare solen går upp – desto lättare når vi snoozeknappen. Att försova sig är alltid en dålig start på dagen. Såhär undviker du det.

Slit dig från den varma sängen. Ha morgonrock och tofflor nära sängen så chocken inte blir total när du lyfter på täcket. Vid extra kalla mornar är det skönt att ha en t-shirt som väntar på elementet. Mmm, värme!

Se fram emot dagen. Skriv ner en rolig sak som kommer hända under dagen, kvällen innan, och lägg lappen så att du ser den när du vaknar! Pepp pepp pepp!

Ingen blir piggare av en natts youtubande – stäng av!

Gå och lägg dig i tid. Det säger sig själv att ju längre du har sovit desto lättare är det att komma upp på morgonen. Ställ dig frågan: Vad är mer värt? Youtuba vinjetter till gamla barnprogram, se klart din guilty pleasure-serie (igen) eller orka jobba på hemtentan imorgon?

Sluta snooza. Det nästintill omöjliga rådet, men det är faktiskt bättre att kliva upp på en gång istället för att snooza 45 minuter + att du inte riskerar att vakna 10 minuter innan det är dags att gå till bussen.

Låt dina roomies skämma bort dig med kaffe på sängen.

Ta hjälp av en vän. Har du en morgonpigg vän? Bra! Be hen ringa dig en särskild tid varje morgon. Förutom att du vaknar får du starta dagen med en härlig pratstund! Eller ännu bättre – har du en morgonpigg  roomie? Beställ kaffe på sängen och en pratstund tio minuter innan du måste gå upp.

Ljuschocka dig. På våren räcker det att dra upp persinenerna för att sovrummet ska fyllas med ljus. Men på hösten får vi förlita oss på vår belysning. Tänd alla lampor du når när du slår upp ögonen. Ljus gör att vi vaknar snabbare.

Kopiera kod och gå vidare