Låt inte hösten sno din koncentration!

Det är lätt att glömma hur höstmörkret påverkar oss. Energin blir lägre - och koncentrationen svårare att hålla. Med enkla knep kan du undvika tröttheten hela vinterhalvåret.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Du som gillar att vara vaken länge på kvällarna behöver ljuset som mest på morgonen, och du som vaknar pigg klockan sju på morgonen behöver ljuset som mest på eftermiddagen. Ta reda på vad du är och ta dig tid för en promenad när du som mest behöver den. Ta en omväg till skolan på morgonen eller en tur runt kvarteret efter föreläsningen

Ett ljust och fräscht hem! Under vinterhalvåret är vi inomhus mycket mer än vi är under sommaren. Ett ostädat och mörkt hem kan få dig att känna dig låg och hängig. Lägg lite tid på göra ditt hem till en plats du blir glad av att komma till. Ett trick som kräver lite mer tid och pengar är att se till att du har ljusa väggar som reflekterar ljus.

Försök få i dig så mycket D-vitamin som möjligt!

Köp en ljusterapilampa! Dagsljuset gör dig som allra piggast, men det försvinner snabbt och soltimmarna kan vara få. Genom att tända en lampa som genererar ett fake dagsljus kan du hålla dig pigg lite längre. Men släck den långt innan läggdags så du inte får svårt att sova!

Vitaminchocka bort tröttheten. Under sommarhalvåret fyller vi på D-vitaminförråden ordentligt. Men under vinterhalvåret är det oerhört svårt, omöjligt enligt vissa forskare, att vi får i oss tillräckligt mycket D-vitamin från solen. Se därför till att äta D-vitaminrik mat som kantareller, lax och abborre eller ät D-vitamin som kosttillskott.

Träning gör dig pigg och glad – dagens sanning!

Släpa dig till gymmet. Det tar emot, vi vet. Mörkret gör att kroppen förbereder sig för sömn och det är lätt att bryta sina träningsvanor. Men gör dig själv en tjänst och träna ändå! När vi rör på oss så stimuleras vårt belöningssystem och det gör oss både piggare och mer uppåt! Så gå till gymmet, no excuses!!

Chilla lite! Vi kör på i samma tempo oavsett årstid. Under vinterhalvåret behöver många ta det lite lugnare. För dig med lite struktur på ditt pluggande kan det vara en bra idé att försöka schemalägga det så att du gör lite varje dag och slipper långa dagar med böckerna. För dig som inte har någon struktur – vi önskar dig lycka till i vintermörkret! 😊

Kopiera kod och gå vidare