Ta tag i din uppsats!

C-, B- eller D-uppsats på gång? För många känns det motigt att ta tag i uppsatsen. Här är våra bästa tips på hur du skriver en uppsats som är värd högsta betyg!

Fokusera på det positiva! Du får själv välja vad du vill spendera nästkommande veckor med. Passa på att grotta ner dig i något som alltid har fascinerat dig. Du kommer också kunna lägga upp din studietid efter vad som passar dig bäst. Med lite flyt kan ditt uppsatsskrivande innebära sovmornar och oändliga timmar med ditt favoritämne!

Leta inspiration i redan skriva uppsatser. Du som har svårt att hitta ett ämne som fascinerar dig kan hitta massor med inspiration i redan skrivna uppsatser. I det sista kapitlet finns nämligen förslag på fortsatt forskning.

Börja direkt. Ju längre du skjuter upp det desto svårare kommer det vara att komma igång. Det är också mindre chans att du blir klar om du väntar för länge. Kör igång bara, no excuses!

Goda rutiner ökar vår produktivitet!

Planera ditt skrivande. När du väl är igång är det lättare att få en uppfattning av hur mycket tid du behöver. Gör ett schema och sätt tydliga deadlines för dig själv. En bra planering minskar också stressen många känner inför att skriva en uppsats.

Starta en studiegrupp! Är det fler än du som skriver uppsats just nu? Samlas! Det är lätt att bli ensam om när man skriver uppsats, särskilt om man inte skriva tillsammans med någon. En studiegrupp är ett bra forum för att bolla idéer och få hjälp av varandra. Eller bara ha några att umgås med på dagarna.

Skapa rutiner. Det är lätt att tiden bara rinner iväg och att du, trots noggrann planering, spenderar dagarna framför Netflix. Ha som mål att skriva lite på din uppsats varje dag. Försök också att skriva ungefär samma tider varje dag. Goda rutiner ökar vår produktivitet!

Chilla lite! Ingen uppsats är perfekt, men de kan vara jätteintressanta ändå. Sätt inte orimligt höga krav på din uppsats. Om du sänker ribban lite är det lättare att vara kreativ.

Kopiera kod och gå vidare